Professioneel portfolio model

Heb je ambities om kennis te maken in de wereld van “de modellen” dan kun je bij mij een fotoshoot boeken, zodat je de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met je eigen talent. Het levert mooie foto's op en zal je meer zelfvertrouwen geven!

Voor zowel beginnende als ervaren en professionele modellen is erg belangrijk een portfolio bij te houden met foto’s waar je aan meegewerkt hebben. Dit portfolio biedt opdrachtgevers een duidelijk beeld van jouw kunnen en kwaliteiten, waardoor ze gemakkelijker kunnen beslissen of ze jou wel of niet aan willen nemen voor een klus. Het portfolio is als het ware jouw visitekaartje en kan een uitnodiging zijn voor een nadere kennismaking als er mooie foto’s in staan.

Een goed portfolio maken

Het is belangrijk dat je portfolio goed in elkaar zit, zodat bureaus graag kennis met je willen maken of je willen boeken voor een opdracht. Het portfolio draait niet alleen om mooie foto’s, maar ook om een goede afwisseling tussen verschillende stijlen en poses, zodat opdrachtgevers een goed beeld van je krijgen.

Zorg voor variatie

Je portfolio moet een goede mix zijn van close-ups en volledige foto’s in een studio en op locatie. Ongeveer 1/3 van je portfolio moet zwart-wit zijn.

Bekijk tijdschriften

Door naar modereportages en advertenties te kijken kun je nieuwe ideeën voor je portfolio krijgen. Scheur mooie foto’s gewoon uit en neem ze mee naar de fotoshoot ter inspiratie of kijk op Pinterest voor inspiratie.

Vernieuw

Voeg minimaal 1 keer per jaar, maar het liefst nog vaker, nieuwe foto’s toe. Dit laat zien dat je werk up-to-date is en dat je niet stil zit.

Een portfolioshoot kost € 75,00.